tömegközlekedés fejlesztés

670 milliót spórolt a város 7 év alatt
2015. október 07. szerda

Október végén a 2008-ban elkezdett közel 30 milliárd forint értékű szegedi tömegközlekedési nagyprojekt papírmunkája is befejeződik.

Majdnem 30 közbeszerzést írt ki az önkormányzat nevében koordináló Szeged Pólus Fejlesztési NKft. A város 4 milliárd forint önrészt előlegezett meg. A pályázatokon 670 milliót megspóroltak. Az összeget, további pályázati pénzekkel együtt 3 troli és pályafenntartó eszközök beszerzésére, valamint padokra és esőbeállókra költötték – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Csanádi Zoltán ügyvezető igazgató.

Németh Zoltán Ádám projektigazgató felidézte, a komplex, minden városrészre kiterjedő építkezések 2008-ban az Anna-kúti csomópont felújításával kezdődtek. Következett az 1-es, 3-as, 4-es villamosvonal korszerűsítése, a 2-es építése, a 8-as trolivonal meghosszabbítása, a 10-es kiépítése. Megújult a Pulz utca remíz, a Csáky utcai trolitelep, 9 új villamos és 13 troli érkezett, 9 kerékpáros B+R parkoló, illetve utastájékoztató rendszer létesült és célgépeket vásároltak.

Forrás: delmagyar.hu